Αγώνας μετ΄ εμποδίων για να κλείσει η αξιολόγηση

Δημοσιευμένο Νοεμβρίου 21, 2016

Απότομη προσγείωση ακολούθησε για την κυβέρνηση μετά την επίσκεψη Ομπάμα καθώς όπως όλα δείχνουν το Βερολίνο αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πέρα από όσα είχαν ειπωθεί στο Eurogroup της 25ης Μαΐου.

Μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει τα υπουργεία να ανάψουν τις μηχανές στο φουλ προκειμένου να προλάβουν:

– Να κλείσουν τα εργασιακά, το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2017-2018 και τις ιδιωτικοποιήσεις.

– Ως το Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου, κυβέρνηση και Θεσμοί θα πρέπει να καταλήξουν για όλα τα θέματα της αξιολόγησης (staff level agreement)

– Αν όλα γίνουν εντός των χρονικών ορίων το Eurogroup της Πέμπτης θα δρομολογήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και παράλληλα την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντάισελμπλουμ άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο την Τετάρτη στο Λονδίνο, για χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 κάτω από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

Έτσι αν υπάρξει μικρή καθυστέρηση το όριο μπαίνει σε Eurogroup πριν τα Χριστούγεννα ενώ αν η πρόοδος δεν είναι επαρκής, οι Θεσμοί θα επιστρέψουν τη νέα χρονιά και η όποια λύση μετατίθεται για το προγραμματισμένο Eurogroup της 23ης Ιανουαρίου. Το τελευταίο είναι το χειρότερο σενάριο καθώς ξεκινούν οι πληρωμές χρέους και Γερμανία και Γαλλία θα ετοιμάζονται για εκλογές.

ActionFm 104,6

  • Ένας νέος σταθμός ήρθε στην πόλη, γεμάτος θετική ενέργεια. Ένα ραδιόφωνο που αποτελεί το ιδανικό soundtrack, με άποψη και στυλ. Με μελωδική διάθεση, τις καλύτερες μουσικές επιλογές και τον παλμό της ενημέρωσης από εξαιρετικούς δημοσιογράφους κάνουν τον Αction 104,6 τη νέα πρόταση που θα κάνει την διαφορά.

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σκιάθου 147 Αθήνα 11255
210-6126100